Puistotäti

Suvaitsevaisuus ja mielenterveys

Suomen Mielenterveysseuran kriisikeskusjohtaja Outi Ruishalmeelle lakivaliokunnan päätös avioliittolaista oli pettymys. Niin oli myös minulle ja kansan enemmistölle. Eikä tässä vielä kaikki. Lakivaliokunnan kokous oli poliittisen eliitin epäuskottavuuden näyttämö. Kuka myöhästyi, kuka taas ei osallistunut kokoukseen säilyttääkseen paikkansa puolueessa.  

Kansanedustajat on valittu edustamaan valitsijoidensa tahtoa, on se tahto ja ne arvot mitä tahansa. Sanomattakin on selvää, että nyt päätettiin ihmisoikeuksista, tasa-arvoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta lain edessä. 

Lakia vastaan äänestäneillä kansanedustajilla on selittämisen paikka jos pitävät omaa uskottavuuttaan arvossa. Niitä odotellessamme voimme pitää itsestään selvänä, että ihmisoikeudet, tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus ovat heille vain tarkoituksenmukaisuuskysymyksiä ja poliittista kauppatavaraa.

 

Outi Ruishalme kirjoittaa Facebookisssa näin: Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi tärkeä viesti suvaitsevaisuudesta. Suvaitsemattomuus on mielenterveydellinen riski. Syrjintä myös sukupuolisen suuntautuneisuuden tai vakaumuksen jne. seikkojen suhteen on Suomessa kielletty. Olisi jo aika siirtyä avioliittolaissakin nykyaikaan ja edistämään kaikkien ihmisten todellista tasa-arvoa. Hän on oikeassa.

Suuren uskottavuusongelman edessä on myös Mielenterveyden keskusliitolla. Heidän puhenjohtajansa, kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen äänesti lakia vastaan. Tolvasen kanta oli tiedossa kun hänet tehtävään valittiin. On todella surullista, että tärkeän järjestön johdossa istuu mieshenkilö, jolle tasa-arvo näin keskeisessä kysymyksessä ei ole itsestäänselvyys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat